Ekonomiye 'Bal' Dopingi

| 0 yorum

Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, Domaniç ilçesine kurulan bal üretim ormanının, yöre ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını kaydetti.
Eryiğit, Dereçarşamba İşletme Şefliği bünyesinde ilçeye bağlı Yeşilköy’de 740 bin metrekarelik alanda bal üretim ormanı kurulduğunu ifade etti.
Müdür Eryiğit, bal üretim ormanına erik, elma, kayısı, muşmula, badem, armut, kiraz ve gül ağaçlarına toplamda bin 500 adet aşı yapıldığı, akasya, mahlep, badem, iğde, sarısalkım, sofora ve güney kandili türleri kullanılarak toplamda bin 500 adet fidana ilave olarak, 150 adet aşılı Ceviz fidanı dikildiği bildirildi.
Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, "Kekik, aslan pençesi, Kuş burnu, kantaron, arı otu, kardelen, çiğdem gibi gibi bitki türlerinin doğal olarak bulunduğu bal üretim ormanında, yıllık 4 ton bal üretimine karşılık yaklaşık 80 bin TL gelir elde edilmesi hedeflenirken, sahaya dikilen 150 adet ceviz ağaçlarından da 5 yıl sonra yıllık 15 ton Ceviz meyvesi karşılığında 100 bin TL gelir elde edileceği tahmin ediliyor. Tesis edilen bal ormanı ile yöre halkının arıcılık iş kolunda istihdam edilmelerine de imkan sağlanacaktır. Projenin amacı, ormanlık alanlarda arıcılık faaliyetine uygun olarak yalancı akasya, söğüt, akçaağaç, badem, sofora türleri ile ağaçlandırma yaparak, ayrıca korunga, deve dikeni, karaçalı, gibi bal verimi için önemli olan otsu ve çalımsı bitkilere yer verilerek arıcıların ekonomik olarak kalkınmalarına hizmet etmektir" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder