Hisarcık'ta Faks Cihazının Arızalanması

| 0 yorum


Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde faks cihazının arızalanması nedeniyle sabıka kaydı için Emet'e gitmek zorunda kalan vatandaşlar, cihazın yaklaşık 3 aydır arızalı olmasına tepki gösterdi. 

Alınan bilgiye göre, adliye teşkilatı 2004 yılında kapatılan Hisarcık, adli yönden Emet'e bağlandı. Vatandaşların mağdur olmasını istemeyen yetkililer, sabıka kayıtlarını Kaymakamlık bünyesinde vermeye başladı. 

Emet adliyesindeki faks cihazının arızalı olduğunu ifade eden görevli, sabıka kaydı almak isteyen vatandaşları 10 kilometre uzaklıktaki Emet'e yönlendiriyor. 

Yaklaşık 3 aydır devam eden soruna tepki gösteren vatandaşlar, şöyle konuştu: 

"Sabıka kaydı almak için işimizi gücümüzü bırakarak Emet'e gidiyoruz. 5 liraya mal olacak sabıka kaydı en az 10 liraya mal oluyor. Hisarcık'taki görevli memur Emet adliyesinin faksının arızalı olduğunu bu nedenle faksla gelen sabıka kayıtlarının silik çıktığını, okunmadığını iddia ediyor. Emet adliyesi yetkilileri ise kendi fakslarında arızanın söz konusu olmadığını iddia ediyor. İki kurum arasında kimin faksının arızalı olduğu belli değil. Faks arızası için 3 aydan bu kadar kişi mağdur edilmez. Hangi faks arızalıysa bu arıza kısa sürede giderilir. Çünkü sabıka kaydı için Emet'e gidip gelmemiz hem maddi kayba, hem de zaman kaybına neden oluyor. " 

- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder