"Frigya Yürüyüş Yolu" Çalışmaları Devam Ediyor

| 0 yorum


Frig Vadisi'nin tanıtılması amacıyla Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir Valilikleri tarafından kurulan Frigya Kültür Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği (FRİGKÜM), "Frigya Yürüyüş Yolu" çalışmalarını sürdürüyor. 

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, birliğin önemli projelerinden olan Frig Yürüyüş Yolu çalışmalarının hızla devam ettiği bildirildi. 

Frig Yürüyüş Yolu projesinde yol işaretleme çalışmalarının sürdüğü ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: 

"Uluslararası standartlarda kırmızı-beyaz renklerle işaretlenen ve toplam uzunluğu 400 kilometre olan yolun işaretleme çalışmalarının gelecek ay tamamlanması hedeflenmiştir. İşaretlemenin ardından Frig Yürüyüş Yolunun güzergahlarını tanımlayacak bir rehber kitap, rotaların ayrıntılı haritası ve Küresel Konumlama Cihazı (GPS) verileri de oluşturulacaktır. Gordion (Ankara), Ahmetoluğu (Kütahya) ve Seydiler'den (Afyonkarahisar) başlayarak Frig Vadisi'ne giren ve Yazılıkaya'da (Eskişehir) birleşen Frig Yürüyüş Yolu, başta Frig eserleri olmak üzere Frig Vadisi'nin doğal güzelliklerini yürüyerek keşfedecek doğa yürüyüşçülerini hedeflemektedir. Yol, bisiklet için uygun parkurları içermektedir. Bölgenin var olan turizm portföyünü zenginleştirecek yürüyüş yolu, Frig Vadisi'nin ulusal ve uluslararası tanıtımına da katkıda bulunacaktır. " 

Açıklamada, FRİGKÜM tarafından desteklenen Frig Yürüyüş Yolunun, Frig Vadisi'nin özgün tarihi
ve doğal dokusundan dolayı Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu tarafından tanındığı duyuruldu.

- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder