Emet'te 1500 Kişiye Hayır Yemeği

| 0 yorum


Emet'e bağlı Kırgıl Köyü'nde, geleneksel hayır yemeğinin 7'ncisi, yaklaşık 1500 kişinin katılımıylagerçekleştirildiği bildirildi.

Köy Muhtarı Mehmet Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muhtarlık tarafından verilen hayır yemeğinde, 200 kilogram etten pişirilen tas kebap, 50 kilo pirinçten yapılan pilav ve mercimek çorbası yanında 25 kilogram irmikle hazırlanan helva ve 150 kilogram üzüm ikram edildiğini belirtti.

Organizasyonun birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularını artırdığına dikkati çeken Özdemir, şunları kaydetti:

"Hayır yemeği organizasyonu başlamadan önce köyümüzde art arda 5 trafik kazası ve elektrik çarpması gibi çeşitli ölümlü kazalar meydana geldi. Bunun üzerine köylülerle beraber yaptığımız toplantıda, köylünün başına gelen bu musibetlerden kurtulması amacıyla her yıl hayır yemeği organizasyonu düzenlemeye karar verdik. Çok şükür hayır yemeği vermeye başladığımızdan bu yana köyümüzde kaza bela olmadı. Bolluk ve bereket için her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz hayır yemeği için köyde oluşturulan yardım komitesi tarafından bu yıl yardımseverlerden 10 bin lira para toplandı. Yemek sonrası dua edip mevlit okuttuk.Ramazan Bayramında verdiğimiz hayır yemeği sayesinde köy halkımız ile çevre ilçe ve köy halkı birbiriyle görüşüp, bayramlaşma fırsatı buluyor. Bu yemeğe katılan ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. "

- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder