Gediz'de "Ak Çarşı"nın Temeli Atıldı

| 0 yorum


Gediz'de, belediye tarafından yaptırılacak Ak Çarşı'nın temeli törenle atıldı.

Cumhuriyet Caddesi'nde, eski Tekel binası ile bitişiğindeki prefabrike iş yerlerinin yerine inşa edilecek çarşının temel atma töreninde konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Gediz'in AK Parti iktidar olduğundan beri adeta şantiyeye dönüştüğünü, 2002 yılından bu yana ilçeye çok önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.

Bu yatırımların yaklaşık 380 milyon lirayı bulduğunu, Gediz'e yılda ortalama 25 milyon Dolar yatırım yapıldığını belirten Aksoy, 3, 1 milyon lira harcanacak Ak Çarşının ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Aksoy, Gediz'in bir tarafında üniversitesiyle bilim merkezi olarak diğer tarafında Organize Sanayi Bölgesiyle sanayi bakımından geliştiğine işaret ederek,

"Gediz, bilim ve teknolojinin ortasında mesut insanları bulunan, içinden Gediz Nehri geçen bir güzel kent olarak inşallah büyümeye devam edecektir" dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ise kentleşmede önemli bir iş merkezi olacak böyle bir tesisin açılışına katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz'in ekonomik ve sosyal yapısını değiştirecek kentsel dönüşüm projelerine büyük önem verdiklerini anlatarak, "1970 depreminden sonra kurulan ilçemizin tek katlı olarak inşa edilen iş yerleri ekonomik ömrünü doldurdu ve günümüz ticaret hayatına cevap veremez hale geldi. Kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Ak Çarşı gibi yeni projeler üreterek ilçemizin çehresini değiştireceğiz" diye konuştu.

1822 metrekare alanda iki blokta inşa edilecek Ak Çarşı adlı iş merkezinin, 18 daire ve 19 iş yerinden oluşacağı, kat karşılığı yapılacak inşaatın B blokundaki 8 daire ile 10 dükkanın belediyeye verileceği ifade edildi.

Konuşmaların ardından Aksoy, İça ve Saraoğlu, birlikte butona basarak temele ilk harcı döktü.

- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder