Afyon'da Kopan Parmak, Bursa'da Dikildi

| 0 yorum


Afyonkarahisar'da mobilya atölyesinde çalışan 14 yaşındaki Mustafa Dinç'in kopan parmağı, götürüldüğü Bursa'da özel bir hastanede üç saat süren operasyonla yerine dikildi.

Afyonkarahisar'da yaşayan Mustafa Dinç, önceki gün çalıştığı akrabalarına ait mobilya atölyesinde dengesini kaybederek düştü. Bu sırada çalışmakta olan ağaç kesim makinesine değen sağ elindeki 2 parmağı, 2'nci boğum seviyesinden kesildi. Devlet hastahanesine götürülen gencin kopan parmağının dikilmesi için Ankara, İstanbul, Kütahya ve İzmir illerindeki sağlık kuruluşlarıyla görüşmeler yapıldı.

Yapılan görüşmelerden sonra hastanın kopan parmağının Bursa'da bulunan ve mikro cerrahi alanında uzman hekimleri olan Özel Konur Hastahanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Ambulansa konulan Mustafa Dinç, 273 kilometre uzaklıktaki Bursa'ya 4 saat süren yolculukla götürüldü. Dinç'in kopan iki parmağı, Opr. Dr. Alper Aksoy tarafından 3 saat süren ameliyat ile yerine dikildi. Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Alper Aksoy, Mustafa Dinç'in parmaklarını kullanacağını söyledi. - Bursa/ Merkez

0 yorum:

Yorum Gönder