Trafik Kazasında Yaralananların İmdadına Umke Yetişti

| 0 yorum

Kütahya'nın Gediz ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Yaralıların imdadına, bölgede eğitim tatbikatı yapan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) yetişti. 

Kaza, Gediz'e bağlı Ilıca Kaplıcası Termal Turizm Merkezi ile Abide köyü arasında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Ilıca istikametine giden Ümit Şahin (35) yönetimindeki 64 KZ 357 plakalı kamyon, kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü Ümit Şahin ile yanında bulunan Bircan Sarı (39) yaralandı. Şarampoldeki kamyondan kanlar içinde kurtulmaya çalışan yaralıları, Ilıca Kaplıcası Termal Turizm Merkezi'nde 15. Bölge UMKE'nin yaptığı "Doğa, yaralanmaları ve Depremde Travmalı Hastaya Yaklaşım, Klinik Protokolleri Uygulama ve Eğitim Tatbikatı"ndan dönen Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu gördü. 

Hemen UMKE ekipleri ile birlikte Gediz Devlet Hastanesi 112 Acil Servis ekiplerine olayı bildiren Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, ambulanslar gelinceye kadar yaralılara moral verdi. Yaralılar, kısa bir süre sonra olay yerine gelen UMKE ve 112 Acil Servis ekiplerince Gediz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, 9 dakika içerisinde olay yerine ulaşan UMKE ve 112 Acil Servis ekiplerine teşekkür etti. Yaralıların sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder