Simav'da İki Cadde ve 8 Sokak Yayaların

| 0 yorum

Kütahya Simav'da belediye Manifaturacılar ve Fevzi Çakmak Caddeleri ile bu caddelere çıkan 8 sokakta başlattığı Bursa benzeri kapalı çarşı çalışmalarının ilk etabını tamamlar tamamlamaz bölgeyi araç trafiğine kapatarak sadece yayaların hizmetine sundu. 

Belediye Başkanı Kasım Karahan, elektrik, içme suyu, telefon, jeotermalli ısınma, kanalizasyon, zeminin mini taşlarla döşenmesi gibi birinci etabını oluşturan çalışmaların ardından bölgedeki işyerlerinin üzerinin Bursa'da olduğu gibi örtülerek Kapalı Çarşıya dönüştürüleceğini söyledi. 

Alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yakında çarşının üzerinin örtüleceğine vurgu yapan Başkan Karahan, iki cadde ve 8 sokakta engelli akülü aracı haricinde b's?klet, elektrikli bisiklet dahil diğer motorlu 'r'ç girişinin yasakladığını ve bu hususta işyeri sahipleri ile vatandaşlardan anlayış beklediklerini bildirdi. 

Cadde ve sokakların girişine uyarı levhaları yerleştiren Zabıtanın bölgede kontrollerini sıklaştırdığını dile getiren Başkan Karahan, "Yasaklama kararına uymayan araç sahiplerine 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32.maddesi gereğince 170 TL para cezası uygulanacak. Hem işyeri sahiplerinin hem de vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri hususunda kendilerini uyarıyoruz" dedi. 

Çalışmalarla bünyesinde iki tarihi şadırvan ile değişik meslek guruplarına yönelik esnafları barındıran tarihi dokuyu gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Karahan, "Çalışmalarımızın birinci etabını tamamladık. Sıra çarşımızın Bursa'daki gibi üzerinin örtülmesine geldi. Yakında bu yöndeki çalışmalarımızı da başlatacağız. Çalışmalar tamamlandığında Manifaturacılar ile Fevzi Çakmak Caddelerimiz ve bu caddelere çıkan 8 sokağımız Bursa'daki gibi turistlerin ilgisini çeken Kapalı Çarşı'ya dönüşecek. Esnafımızın işleri açılacak. Kapalı Çarşı Simav'ın cazibe merkezi olacak" dedi. 

Simav'ı çağdaş ve modern bir kente dönüştürmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Karahan, "Dillere destan doğal güzellikleri, her derde deva şifalı suları, termal turizmdeki yatırımları, 10 bin dolayında konut ve işyerinin jeotermalli ısıtmasıyla hava kirliliğinin yaşanmadığı temiz havasıyla Simav'ı içerisinde yaşayanların gurur duyacağı, dışarıdakilerin de kıskanacağı bir hale getirmeye çalışıyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarla bunu kısmen başardık. Yarım kalan çalışmalarımızı tamamladığımız takdirde Simav İç Ege'nin cazibe merkezi haline gelecek" dedi. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder