Hisarcık'ta Kızılcık Fiyatları Dibe Vurdu

| 0 yorum

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde geçen yıl 2-3 lira arasında satılan kızılcık meyvesi, bu yıl 1-1,5 lira arasında satılıyor. 

Kızılcık fiyatlarının düşmesini ürün bolluğuna bağlayan Kurtdere köyünden Hüseyin Güngör (48), " Geçen yıl kızılcık meyvesi kırağıdan zarar görmüş rekolte düşüklüğü yüzünden kızılcık 2-3 lira arasında satılmıştı. Bu yıl ise bahar aylarında havaların ılıman geçmesi kızılcık üretiminin artmasına neden oldu. Şu anda köyden toplayıp getirdiğim kızılcığın kilosunu pazarda 1-1,5 liradan satıyoruz. Hasadını kendimiz yaptığımız için emeğimizi aramıyor, ucuz da olsa satmak zorunda kalıyoruz. İşçi tutup toplatmaya kalksak maliyetini kurtarmaz. Yöremizde yaygın olarak kızılcıktan ekşi tarhana ayrıca marmelat ve komposto yapılmaktadır. Ancak nedendir bilinmez kızılcık fiyatları düşük olmasına rağmen halktan fazla rağbet yok" dedi. 

Uzmanlar, kızılcık suyunun, yüksek kolesterol ve kalp yetmezliği gibi sıkıntıları olan hastaların kalp sağlığını olumlu yönde etkilediğini, kızılcık meyvesinin yaşam kalitesini yükselttiğini ve uyku problemi yaşayanlara iyi geldiğini vurguladılar. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder