Emet'in Kurtuluşunun 90. Yılı Kutlandı

| 0 yorum

Kütahya'nın Emet ilçesinin kuruluşunun 90. Yılı ilçede yapılan etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Koca, "Genelkurmay kayıtlarına 'Emet Olayı' diye yansıyan çok büyük kahramanlıklar göstermiş ve önemli bir rol oynamıştır" dedi. 

Emet Termal Resort Otel Amfi Tiyatrosunda yapılan etkinliklere AK Parti Kütahya milletvekili H. Fehmi Kinay, Emet Vekil Kaymakamı Veysel Osmanoğlu, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet Milli Eğitim Müdürü Şamil Akovalı, Emet Emniyet Müdürü Akın Akkaya, Emet Eti Bor İşletme Müdürü Emin Türk ve kalabalık halk topluluğu katıldı. 

Emet tarihinin en kalabalık törenine sahne olan geceye yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 10 askerin şehit edilmesi nedeni ile havai fişek ve halk oyunları gösterileri iptal edilirken konser alanına dev Türk bayrağı asıldı. Gecede ilk olarak Bursa Kılıç Kalkan Ekibi bir gösteri yaptı. Gösterinin ardından Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca bir konuşma yaptı. Koca konuşmasında, "Dün gece Şırnak Beytüşşebap ilçesinde meydana gelen ve 10 askerimizin şehit edildiği menfur saldırıyı lanetliyor, Allah ülkemizi, birlik beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Tür'ün sabrını zorlayan bu tür hadiselerin sonunun 90 yıl önce bugün ilçemizde yaşandığı gibi her zaman hüsran olacağının bilinmesini ve bu güzel ülkede kardeşçe yaşama olgusunun mutlaka sağlanacağı inancıyla şehitlerimize rahmet, ailelerine ve Türk ulusuna başsağlığı diliyorum" dedi. 

Koca, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bugün ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.Yılını, başka bir deyişle Gazi Emet'in tarihe altın harflerle geçen inanılmaz direnci ve kahramanlığının 90. Yıldönümünü kutluyoruz. Bundan tam 90 yıl önce, Anadolu insanının 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla başlayan Milli Kurtuluş direnişi Ağustos 1922'de şahlanarak son darbeyi vurmaya başlamış, 1922 Eylül başı ve nihayet 9 Eylül'de Yunan işgal kuvvetlerinin İzmir de denize dökülmesi ile sonuçlanmıştır. İlçemiz insanı bu milli kurtuluş destanının yazılmasında, Genelkurmay kayıtlarına 'Emet Olayı' diye yansıyan çok büyük kahramanlıklar göstermiş ve önemli bir rol oynamıştır.'Emet'in bu kahramanlığını işgal altındaki başka yerlerde gösterseydi, düşmanın Anadolu içlerine girmesi hayal olurdu.' Dedirten ilçemiz tam 90 yıl önce yani bugün kurtulmuştur" diye konuştu. 

Konuşmasında ilçede yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler de veren Koca, "Emet ilçemiz son 10 yılda büyük değişimler yaşamıştır. Şu an yapılmaz denilen Emet - Simav yolu yapılmaya başlanmıştır. 2013 yılında da Emet -Gediz ve Emet-Çavdarhisar yollarının yapılması için gerekli çalışmalar başlatılacaktır. 2004 yılında 100.000 tonluk tesisle üretim yapan Bor fabrikalarımız 2014 yılında üretimine 10 katına çıkartarak üretim yapacaktır. Her yönüyle, turizm ile Bor madeni ile ilçemiz her geçen gün büyümeye ve göç almaya devam edecektir. İlçemizde yoldan çıkanlar yapılan yollar ile tekrar yola girecektir." 

Belediye Başkanı Mustafa Koca'nın konuşmasının ardından Kütahya Evliya Çelebi Mehteran takımı bir gösteri sundu. Mehteran takımı Çanakkale Marşı, Mehteran Marşı, Hücum Marşı gibi eserleri seslendirdi. Mehteran gösterilerinin ardından bir konuşma yapan Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay ' Bundan tam 90 yıl önce Dünya'dan adeta akın akın Türkiye'yi bu vatanı işgal için gelenleri Türk Milleti olarak birlik beraberlik içinde nasıl hadlerini bildirdik isen, yine bugün terör belasını da birlik beraberlik içinde tarihe gömeceğiz. Türkiye coğrafi açısından çok ciddi sorunların yaşandığı bir Ülke, Etrafındaki ülkeler ateş çemberi içerisinde olmasına rağmen gülistan bir bahçe halindedir. 

Anadolu'yu nasıl 2. kez fetih etmişsek 2023 yılında da dünyanın en büyük 10 ülkesinden birisi olacağız. Terör örgütü ve gafil yandaşları bu dünyada da öbür dünyada da sonunuz kötü olacaktır. Emet ilçemiz son 10 yılda büyük atılım içerisindedir. Emet ilçesinin mecliste muhalefet parti milletvekili ile birlikte 5 milletvekili vardı. % milletvekili arkadaşımız ile birlikte Emet ilçesine yapılacak çalışmalar için birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Şu anda yapımına başlanan Emet - Simav yolu sadece iki ilçeyi birbirine bağlamayacaktır. Balıkesir ilçesinden İzmir'e Uşak' Antalya'ya gitmek isteyenler bu yolu kullanacaktır. İşsizlik oranı en düşük olan ilçelerden bir tanesi de Emet ilçesidir. 29 Ekimde Zafer Havaalanı Uçakların inip kalktığı bölgesel bir havaalanı olacaktır. Havaalanı ile birlikte ilimizde Turizm tesislerinin yapımına start vereceğiz. Kütahya ilimiz Afyon ili ile birlikte bölgede en çok teşvikin olduğu ildir" dedi. 

Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay'ın konuşmasının ardından, Türkiye'nin sevilen özgün müzik sanatçılarından Turgay Başyayla, "Kahramanlık Türküleri"nden oluşan bir konser verdi. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder