920 Metre Yükseğe Kaplıca Suyu Çıkardılar

| 0 yorum
Önümüzdeki yıl ilçedeki 13 bin konut ve iş yerinin tamamını jeotermal enerji ile ısıtarak Guinnes rekorlar kitabına girmeyi hedefleyen Kütahya'nın Simav Belediyesi, ilçenin en ücra ve en yüksek kesiminde Milli Eğitim Bakanlığına ait 123 öğrencinin barındığı yurt binasını da jeotermalle ısıtarak zoru başardı.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, şu anda 10 bin dolayında mesken ve iş yerinin jeotermal ile ısınmasını sağlayarak Türkiye'de ilçeler arasında liderliği ellerinde bulundurduklarını bildirdi. 

Gelecek yıl ilçenin tamamını jeotermal enerji ile ısıtarak Guinnes'e girmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Karahan, ilçe merkezinden 920 metre daha yüksek mevkide bulunan öğrenci yurduna jeotermal enerji vererek iddialarında ne kadar ciddi olduklarını ispatlamış olduklarını söyledi. 

İlçedeki değişik okullarda öğrenimlerini sürdüren 123 öğrencinin jeotermal enerji sayesinde rahat bir kış geçireceklerini ifade eden Başkan Karahan, "İhtişamı ve modern yapısı ile Simav'ın her köşesinden dikkat çeken 75. Yıl Cumhuriyet Öğrenci Yurdu şimdi 24 saat sıcak suya ve jeotermal enerjiye kavuştu. Öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi. 

Yurt binasına öğrencilerin yaya olarak kolayca ulaşmalarını sağlayabilmeleri için yeni bir yaya yolu yapmayı planladıklarını ifade eden Başkan Karahan, "Eğitime desteğimiz sürecek. Çünkü bu ülkenin ve şirin ilçemizin geleceği eğitimle sağlanacak" diye konuştu. 

Simav Cumhuriyet Lisesi Müdürü Arif Pala, hizmetlerinden dolayı öğrenciler adına Belediye Başkanı Kasım Karahan'a teşekkür etti. Yurttan yararlanan öğrenciler ve veliler de jeotermal enerji sayesinde bu yıl rahat bir kış geçirecek olmaktan memnun. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder