İnsan Boyunda Çini Tabak Yapıldı

| 0 yorum
Kütahyalı çini sanatçısı Abdurrahman Yıldız alanında bir ilke imza atarak insan boyunda çini tabak yaptı. 1,50 santimetrelik tabağın kendi alanında rekor ölçülerde olduğu bildirildi. 

Kendisine ait olan konağı restore ettirerek içerisinde çeşitli çini ve seramik eserler üreten Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Abdurrahman Yıldız, yapmış olduğu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kütahya'da daha önce yapılan 107 cm'lik çini tabağın daha gelişmişini hazırlayarak bir rekora imza attı. Kütahya'da Sarı Konak adıyla oluşturduğu konakta çini ve seramik çalışmalarını yürüten çini sanatçısı Yıldız, "Kütahya bilindiği gibi çinisi, porseleniyle meşhur. Kütahya'da birçok meslektaşım bu alanlarda çeşitli ürünler ortaya koyuyorlar. Ben de ilginç bulduğum alanlarda ürünler üretmeyi seviyorum. Daha önce çiniden antika radyo, tespihler, çeşit çeşit desenlerdeki tabaklar yaptım. Şimdi de Kütahya'da daha önce 107 santimetre olarak üretilen çini tabağın 150 cm'lik ebadını oluşturdum. Bu eserimiz ölçüleriyle Kütahya'da ilk olduğu gibi sanırım Türkiye veya dünyada da bir ilk" diye konuştu. 

Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Abdurrahman Yıldız, yapmış olduğu 150 santimetrelik çini tabak çalışmasıyla Guinness Rekorlar Kitabına başvuracağını da sözlerine ekledi. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder