Gediz'de Faili Meçhul Olay Bulunmuyor

| 0 yorum

Gediz Emniyet Müdürü Haci Çağlar, ilçede bu yılın 6 ayında faili meçhul olay bulunmadığını bildirdi. 


Çağlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yılın 6 ayı ile geçen yılın aynı dönemi arasında işlenen suç sayısında yüzde 24 azalma kaydedildiğini belirtti. 


Geçen yıl ocak-haziran aylarında 183 olay meydana geldiğini ve bunların 11'inin faili meçhul olarak kaldığını, bu yıl aynı dönemde yaşanan 135 olayın tamamen aydınlatıldığını ve faili meçhul olmadığını ifade etti. 


Çağlar, kent içindeki olayların takibinde büyük öneme sahip olan kamera sayısının artırılması ve teknolojik yenilenmenin olumlu yönde etkileri bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 


"Daha önce kentimizde 6 adet siyah-beyaz kamera bulunuyor ve bunlardan ikisi Plaka Tanıma Sistemi görevi yapıyordu. Şimdi bu sayıyı 10'a çıkardık ve 8'i Plaka Tanıma Sistemi görevi yapıyor. Son teknoloji ürünü olan bu aygıtlar renkli ve net bir şekilde araç plakalarını okuduğu gibi araçların içindeki kişileri de görüntülemektedir. Yeni kameralar ve yazılımlarla donatılan görüntüleme sistemimiz sayesinde dolandırıcılık ve faili meçhul olayların aydınlatılması yönünde elimiz oldukça güçlendi. Suç işlemeye yeltenenler, polis bizi her yerde gözetliyor korkusuna kapılacak. Suç işlemeye yeltenenler için öncelikle caydırıcı olan görüntüleme sistemi, caymayanların da kolay yakalanmasına olanak sağlıyor." 


Bu yılın 6 ayında Kütahya'nın ilçeleri arasında faili meçhul olayı bulunmayan tek ilçenin Gediz olduğunu belirten Çağlar, vatandaşların huzuru için yaptıkları çalışmalara herkesin destek vermesini beklediklerini sözlerine ekledi. 

0 yorum:

Yorum Gönder