Belediye'den Vatandaşa Dini Sohbet Desteği

| 0 yorum

Kütahya Simav'a bağlı Çitgöl Belediyesinin mübarek üç aylar münasebetiyle dün akşam Belediye Meydanında düzenlediği dini sohbet programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 


Yağmura rağmen meydanı dolduran 3 bine yakın vatandaş ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun Peygamberimizin hayatı ve Allah Sevgisini konu alan 2 saatlik dini sohbetini soluksuz bir şekilde izledi. 


Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Çitgöl Belde Belediye Başkanı Recep Yalçın, Simav İlçe Müftüsü Şükrü İkiz, Pazarlar İlçe Müftüsü Kadir Ünal'ın yanı sıra çok sayıda belde belediye başkanı ve daire müdürlerinin de izlediği dini sohbete Peker Kardeşler İlahi Topluluğu ile tasavvuf müziğinin sevilen ismi Sedat Uçar seslendirdiği eserleri ile destek verdi. 


Lise eğitimini Uşakta aldığını ifade eden İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, "Eğitim yıllarımı geçirdiğim Uşak sizinde bildiğiniz gibi Simav'a çok yakın. Bu yüzden yöreyi ve sizleri çok iyi tanıyorum. Böylesine muhteşem bir kalabalığı karşımda görünce heyecanlandım" dedi. 


Türkiye'nin son yıllarda hızlı bir değişim süreci yaşadığına dikkat çeken Hatipoğlu, "Sizleri buraya getiren ben değilim. Peygamberimiz ve Allah sevgisidir. Allah'ın ve onun çok sevdiği Peygamberimizin sevgisi ve rahmeti üzerinize olsun" dedi. 


Sohbetin ardından meydanı dolduran 3 bine yakın vatandaş ile topluca dua eden Hatipoğlu, "Allah sizleri her türlü hata, kaza bela ve musibetlerden korusun" dedi. 


3 bin 500 nüfuslu Çitgöl'ün AK partili Belediye Başkanı Recep Yalçın, belediyecikte hizmetin vatandaşa sadece yol, içme suyu, kanalizasyon, parke taşı döşeme ve alt yapı gibi çalışmalar ile sınırlı olmadığını, bu tür dini sohbetlere destek vermenin de vatandaşa bir hizmet olduğunu kaydetti. 


Yalçın, "Vatandaşlarımıza bu tür sosyal ve kültürel desteklerimiz sürecek. Katılımlarınızdan dolayı başta Sayın kaymakamım Yüksel Ünal'a, Pazarlar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Torun'a, Simav ve Pazarlar ilçelerinin çok değerli Müftülerine, beldelerimizin çok değerli belediye başkanlarına, daire müdürlerimize ve soğuğa bile aldırmadan davetimize katılan siz değerli hemşerilerime şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum" dedi. 


Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Çitgöl Belediye Başkanı Recep Yalçın, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Simav Müftüsü Şükrü İkiz ile Pazarlar Müftüsü Kadir Ünal, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na çeşitli hediyeler takdim etti. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder