Engelli Dursun'u Emniyet Okutacak

| 0 yorum


Kütahya Emniyet Müdürlüğü, okula kaydı yaptırılmayan ve maddi açıdan zor durumda olan engelli 6 yaşındaki Dursun Çalışkan'a sahip çıktı. Okula kaydı yaptırılan Dursun'a emniyet personelinin katkılarıyla kıyafet ve oyuncak alındı.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü, okula kaydının yaptırılmadığını tespit ettiği Dursun Yapışkan'a sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahip çıktı. Ailesi ile iletişime geçen ve Dursun'un okula gitmesi gerektiğini belirten Kütahya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Dursun'un yüzde 70 engelli olduğunu öğrendi. Yetkililer Dursun Yapışkan'ın ailesine, engelliler için de eğitim veren okulların bulunduğunu anlatan Emniyet Müdrlüğü yetkilileri, Dursun Yapışkan için hastaneden engelli raporu alarak, engelliler için eğitim veren kurumlarla irtibata geçti. Emniyet Müdürlüğü personelinin katkıları ile alınan çeşitli kıyafetler ve oyuncaklar da, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık tarafından Dursun Yarışkan'a verildi.

ARAŞTIRMALARIMIZ SÜRÜYOR

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Çocuk ve Şube Müdürlüğü'nün, her yıl Nüfus Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışma yürüterek Kütahya genelinde araştırmalar yaptığı belirtildi. Araştırma kapsamında, okul çağına gelmiş ancak okula yazdırılmayan çocuklar tespit edilerek aileleri ile görüşülüyor. Çocuğun niçin okula yazdırılmadığını velilerden öğrenen Emniyet Müdürlüğü, gerekli destekleri vererek çocukların okula gitmesinde yardımcı oluyor. Yapılan bu çalışmalar kapsamında bu yıl okula yazdırılmayan 3 çocuk tespit edildiği kaydedilirken, bunlardan sadece birinin Kütahya'da olduğu diğer iki çocuğun ise taşındığı belirtildi. - Eskişehir

0 yorum:

Yorum Gönder