Dereköy Beldesinde Camiler Onarılıyor

| 0 yorum
arsıv

Hisarcık ilçesine bağlı Dereköy beldesinde bulunan camilerde, belediye ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla onarım çalışması başlatıldı.

Dereköy Belediye Başkanı İsmail Akbulut, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye öncülüğünde oluşturulan 4 kişilik komisyonun büyük bir özveri örneği göstererek hayırsever vatandaşların katkılarıyla Merkez ve Yunus Emre Camilerinde onarım çalışmalarına başlandığını söyledi.

Akbulut, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 40 yıl önce yapılan Merkez Camimizin çatısı tamamen deforme olmuştu. Bu nedenle yağmur yağdığında çatı akmakta ve caminin içine zarar vermekteydi. Halkımız yaklaşık 15 bin lira yardımda bulundu. Birçok vatandaşımız kavak ağacı hibe etti, birçoğu ise bedenen çalıştı. Dolayısıyla güç birliğiyle merkez camimizin çatısını tamamen yeniledik. Şimdi de Yunus Emre Camimizdeki sıva, iç, dış boya ve en önemlisi iç teçhizat gibi eksikleri giderilecek. Merkez Cami için 7 bin kiremit, 500 metrekare membran ziftli kağıt, 30 metrekare kereste, 250 kilogram çivi, 100 metrekare saçaklar için laminant parke, 123 metre paslanmaz boyalı oluk kullanıldı. Bu çalışmalarda emeği geçen, maddi ve manevi destek veren komisyon üyelerimize ve tüm belde halkımıza teşekkür ederim."

- KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder