Deprem Mağduru Simavlı İçin Kurban Farklı

| 0 yorum


19 Mayıstaki 5,9’luk depremin vurduğu Kütahya Simav’da yaklaşan Kurban Bayramı vatandaşların büyük bir kesimi için normal günlerden pek bir farkı bulunmuyor.
Kurbanlık fiyatları geçen yıla oranla aynı olsa bile dar gelirli Simavlı depremzedeler için kurban kesmek bu yıl hayal gibi görünüyor.
Elindeki avucundakini hasarlı binalarına harcayan vatandaşlar yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarına gitse de sadece seyretmekle yetiniyor.
Halen devam eden artçı sarsıntıların yanı sıra yıkılan binaların oluşturduğu olumsuz tabloyu henüz tam anlamıyla üzerinden atamayan Simavlıların bayram öncesi gündemini ne kurban, ne elbise almak, ne de alışverişe çıkmak oluşturuyor.
Zaman zaman evine ekmek almakta bile zorlanan dar gelirli depremzedeler bu günlerde hasarlı binalarını onarmaktan başka bir şey düşünemez olduklarını dile getiriyorlar.
Ekonomide önceliği hasarlı binalarının onarımına ayıran Simavlılar gittikleri Hayvan pazarında fiyatların geçen yıla oranla aynı olmasına bile sevinemediler
Ellerinde hasarlı binalarının onarımından artan para kalırsa kurbanlık alabileceklerini ileri süren Simavlı depremzedeler, “ Hayvan Pazarında fiyatlar geçen yıla oranla aynı. Büyükbaşlar 3 ile 5 bin TL, küçükbaş hayvanlarda 450 ile 900 TL arasında değişiyor. Ancak fiyatların geçen yıla oranla aynı kalmasına bile sevinemiyoruz. Paramız kalırsa kurbanı öyle keseceğiz” diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder