Kütahya'nın Ormanları Kameralı Takipte

| 0 yorum

Kütahya’da orman yangınları ile mücadele konusunda etkinliği arttırmak, kısa sürede yangına müdahale etmek amacıyla, Kuşoynağı Orman Yangını Gözetleme Kulesinde 'kameralı gözetleme sistemi'ne geçildi.
Orman Genel Müdürlüğünün, yangınla mücadele eylem planı çerçevesinde yangın gözetleme kulelerine kamera kurma çalışmalarının bir yenisi Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde uygulanıyor.
Orman yangınlarına müdahalede zamanın önemi büyük olduğundan erken uyarı sistemi, orman yangınlarının takibi ve yangına hızlı ve etkin müdahale edebilmenin olmazsa olmaz şartıdır. Bu maksatla Kütahya’da orman yangınları ile mücadele konusunda etkinliği artırmak, kısa sürede yangına müdahale etmek amacıyla öncelikli olarak hassas noktalardan başlanılarak orman yangını gözetleme kulesinde ‘kameralı gözetleme sistemine’ geçildi.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Emet Orman İşletmesine bağlı Kuşoynağı Kulesine kurulacak olan ve yangın erken uyarı sistemleri içerisine dahil olan 2 yönlü hareketli kamera sistemi ile orman yangınlarının izlenmesinde daha güvenilir bir yöntem uygulanmış olacak.
Görüş hakimiyeti yüksek orman yangını gözetleme kulelerine monte edilen 360 derecelik açıyla görüş kabiliyeti olan, havanın açık olmasına göre 15 kilometreye kadar gözetleme yapabilen, duman ve aleve hassas kameralar ile 365 gün 24 saat Kütahya ormanları gözetim altına alındı.
Kurulan kameralar sayesinde Kütahya ormanlarında olabilecek her türlü yasadışı kanunsuz olaylara anında müdahale edilmesi planlandığı belirtildi.
Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan, Eryiğit, “Gelişen teknolojiden her zaman yararlanan Teşkilatımız; orman yangınlarıyla mücadelede önemli görev üstlenen yangın gözetleme kulelerine kurulan kamera ve uyarı sistemi sayesinde orman yangınlarını çok daha çabuk tespit edilebilecek. Kuşoynağı kulesine kurulan kameralı gözetleme sistemi ile Emet, Tavşanlı ve Simav Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarındaki gözetlemelere de katkı sağlanacaktır” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder