Kayıp Ninenin Hayatından Umut Kesildi

| 0 yorum

Kütahya Simav'a bağlı Yağıllar köyünde 24 Ocak 2012 Salı günü ikindi vakti birlikte kaldığı oğlu Abdullah Yemiş'in evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 86 yaşındaki Alzheimer hastası Fatma Yemiş'i arama çalışmaları 14 gündür aralıksız sürüyor. 

5 Şubat 2012 Pazar günü gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarına 15 kişilik Eskişehir AKUT Kurtarma ekibinin yanı sıra Simav Jandarma Birliklerinde görev yapan 20 kişilik er ve erbaş, köpekleriyle birlikte 28 kişiden oluşan Simav Avcılık Atıcılık İhtisas Kulübü üyeleri, Yağıllar köyünden 147 gönüllü olmak üzere toplam 200 kişilik bir ekip katıldı. 200 kişilik arama kurtarma ekibinin dünkü çalışmalarından da sonuç çıkmadı. 

Kaybolan yaşlı ninenin torunu Fatih Durmaz,(32) ninesinin hayatından umudu kestiklerini, hiç değilse ölüsünü bulmak için 14 gündür aralıksız bir şekilde gerçekleştirdikleri arama çalışmalarından da sonuç alınamamasının morallerini bozduğunu söyledi. 

Dün 200 kişilik bir ekiple gerçekleştirdikleri arama çalışmalarını Yağıllar köyü ile komşu Akpınar köyü arasında kalan geniş bir arazide gerçekleştirdiklerini ifade eden torun Fatih Durmaz, "Aramadık yer bırakılmadı. Mağaralara kadar girildi. Dereler, çaylar didik didik edildi. Her uçurumun altına bakıldı. Ninem sanki yer yarıldı, yerin dibine girdi. Ne dirisini ne de ölüsünü bulamıyoruz" dedi. 

Ninesinin hayatından yavaş yavaş umudu kestiklerini ifade eden Fatih Durmaz, "Arama çalışmalara ninemin dirisini değil ölüsünü bulmak için devam edeceğiz. Çalışmalara destek veren herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Ninemi bulmak için Yağıllar köyünün yanı sıra çevre köylerden de çok sayıda vatandaşın katkısı oldu. Kütahya ve Eskişehir'den gelen AKUT ekibi her zaman yanımızda oldu. Bunun yanında Kütahya ve Simav'da Jandarma Birliklerinde görevli er ve erbaş da arama çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmadı. Kütahya Valimiz Sayın Kenan Çiftçi bir gün bizzat kendisi de arama çalışmalarına destek verdi. Ardından her gün arayıp ninemi soruyor. Simav Kaymakamımız Sayın Yüksel Ünal'ın ninemin bulunması için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bunun yanında Orman İşletme başta olmak üzere ilçemizde görevli tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile Avcılık ve Atıcılık Kulüplerimiz ve buna benzer sivil toplum kuruluşları da çalışmalarımıza 14 gündür destek veriyor. Kendilerine nasıl teşekkür edeceğimizi bilemiyorum. Ayrıca Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız da arama çalışmalarına katılanlara her gün üç çeşit sıcak öğle yemeği dağıtarak bize en büyük desteği sağlamış oldu. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi. - KÜTAHYA

0 yorum:

Yorum Gönder